Babymassage > Algemeen

Babymassage is een zachte ritmische massage van het hele lijfje. Je doet dit vanuit ontspanning van jezelf en door er bewust even tijd voor uit te trekken.
Het is een bijzondere manier om contact te maken met je baby, omdat je inspeelt op de basisbehoefte van ieder mens en gebruik maakt van de lichaamstaal. Het stimuleert de zintuigen, het zenuwstelsel, de bloedsomloop en de ademhaling. Emoties komen vrij en zo kom je samen in balans en bouw je basisvertrouwen op. Door babymassage wordt tevens het immuunsysteem geactiveerd. Via babymassage kan je iets extra's toevoegen, iets wat van onschatbare waarde is. De baby voelt zich veilig en geborgen en de ouder ervaart de rust en het plezier in het contact met de baby.

         "Aangeraakt, gedragen, gestreeld en gemasseerd worden, dat is voedsel voor het kind.
Voedsel dat net zo belangrijk is als mineralen, vitaminen, prote´nen.
Voedsel dat liefde is."


  Dr. Leboyer


Er zijn verschillende methodes babymassage, waarvan Shantalamassage de bekendste is.
Door mij wordt deze methode gebruikt als basis, maar ik voeg ook andere methodes toe als daar behoefte aan is vanuit het kind of de ouder/verzorger. 
Ook oefen ik met de ouders of verzorgers voor en na het masseren het rond en roterend basisbevestigend hanteren, Zowel bij het oppakken, dragen , neerleggen als met het aan- en uitkleden.  

Gunstige effecten van de babymassage als je dit regelmatig toepast zijn:

Zie voor meer informatie: www.Shantala.nl